>Filosofie

 

Filosofie

"De huidige, onrustige en prestatiegerichte tijd waarin we leven vraagt om aanspraak op andere kwaliteiten dan alleen kennis en vraagt dan ook een andere kijk op het Coachen en Trainen van mensen. Kennis is er genoeg. Je bent pas in staat om je kennis volledig in te zetten als je ontspannen bent. Door de snelheid waarmee de wereld blijft veranderen, wordt er meer dan ooit een groot beroep gedaan op je herstelvermogen. Met andere woorden als je op een soepele manier met verandering, weerstand en conflicten wilt leren omgaan is het belangrijk om vermoeidheid tegen te gaan. Ninus leert je om vanuit de maatschappelijke gedachte gebaseerd op het conflictmodel (ik ben beter, slimmer, knapper, sneller, succesvoller dan jij...), te handelen vanuit een harmoniemodel. Daarmee leer je de kunst om mensen in te schakelen in plaats van uit te schakelen. 1+1=3. Ik denk dat de huidige wereld dat nodig heeft..."

De vraag die elke trainer/coach zichzelf moet stellen, zou wat mij betreft moeten zijn: "Ben ik daadwerkelijk iemand aan het helpen, of blijft het bij een goede intentie?". Een programma mag nooit centraal staan, wat helaas nog wel vaak het geval is. De atleet, de trainee, of de coachee hoort centraal te staan. In mijn ogen bestaan er geen absolute waarden en wetten in de menselijke wereld, enkel relatieve.

De Aikidofilosofie is een zeer belangrijke speler in de visie en werkwijze van Ninus. De verbinding tussen twee werelden, de wetenschappelijke (bijvoorbeeld biofeedback) en die van de Oosterse filosofieën, is wellicht wat vreemd te noemen. Het unieke van Ninus is, dat zij op bijzondere wijze in iedere opdracht 'best of both worlds' combineert. Werken aan een sterk en actief ontspannen lichaam met de flexibiliteit als dat van een klein kind. Geestelijke ontspanning als dat van een meester in de krijgskunst. Ontwikkel een enorme veerkracht, juist als de situatie daar om vraagt...  

- Jurjen Groen -

 

Neem contact op met Ninus

Invouwen