>>Altijd al een HELD willen worden? Dit is je kans!

 

Altijd al een HELD willen worden? Dit is je kans!

01-09-2015

NO KIDDING Stop kindermishandeling! wil kindermishandeling voorkomen, omdat alle kinderen in Nederland recht hebben op liefde, leiding en bescherming.

NO KIDDING is een maatschappelijke beweging die iedere Nederlander bewust maakt van de ernst, omvang en gevolgen van kindermishandeling. Voorwaarde om in actie te komen voor het mishandelde kind. Ervaringsdeskundigen (volwassenen die zelf als kind mishandeld zijn) geven een kijkje 'achter de voordeur' om in de belevingswereld van het mishandelde kind mee te kunnen kijken. De pijn, eenzaamheid en gevolgen bij deze kinderen worden hierdoor zichtbaar, voelbaar en bespreekbaar.

Onze unieke manier van voorlichting & Scholing verlaagt de drempel om in actie te komen voor het kind. NO KIDDING laat zien dat 'kleine stappen, grote winst' kunnen opleveren.

Deze boodschap wordt door het hele land uitgedragen door onze vrijwilligers en maatschappelijke partners. Samen vormen zij de fundering waarop NO KIDDING haar werk doet.

Word ook een NO KIDDING held!

Kindermishandeling valt niet in regels of protocollen te vangen want iedere situatie is uniek. Kant en klare oplossingen zijn er eigenlijk niet. Laat je hierdoor niet ontmoedigen want ieder van ons kan altijd een held zijn voor een kind dat wordt mishandeld.

In wat voor een situatie het zich ook bevindt, je kunt altijd iets voor een kind betekenen. Het is zo belangrijk dat het kind positieve ervaringen meekrijgt naast al de negatieve. Deze vormen de bouwstenen en bakens in hun weg naar volwassenwording.

Kinderen zullen niet gauw vertellen wat er aan de hand is. Ze worden vaak gemanipuleerd en monddood gemaakt door degene die hen misbruikt of mishandeld. Kinderen zijn erg loyaal naar hun ouders en soms weten ze niet beter omdat ze geen andere referenties hebben.

Het is daarom zó belangrijk om een vermoeden van kindermishandeling altijd serieus te nemen. De enige manier om de ruim 300.000 kinderen die er nu alleen voor staan te bereiken.
We raden ook altijd aan je gevoel met anderen te delen. Zo sta je er niet alleen voor. Ook kom je met elkaar veel makkelijker op ideeën over wat je in de directe situatie kunt betekenen voor een kind.
Wat je ook doet, neem hierin het belang van het kind altijd als uitgangspunt. Geef het kind het gevoel van waarde te zijn. Creëer, als dat mogelijk is momenten waarin het kan ontspannen en kind kan zijn. Het zijn vaak kleine dingen die heel veel geven.
Zie 'kleine stappen, grote winst'.

Samenvatting:

* Neem je vermoeden serieus
* Bespreek je gevoel met anderen
* Zoek niet naar kant-en klare oplossingen want die zijn er eigenlijk nooit
* Neem het belang van een kind altijd als uitgangspunt
* Geef het kind altijd het gevoel dat het van waarde is en vertel een kind altijd dat
   de situatie waarin het verkeerd niet zijn/haar schuld is.
* Wat je ook doet, doe het vanuit zorg en niet vanuit oordeel

Invouwen