>>Duidelijkheid

 

Duidelijkheid

02-01-2020

2019 is een jaar geweest waar ik van dichtbij heb kunnen zien hoe belangrijk het toch is om duidelijk te zijn.
En dat blijkt in veel gevallen nog best lastig te zijn. En, hoe belangrijk het toch is om op tijd in te grijpen, zaken te benoemen en grenzen te stellen.

Dit jaar ga ik zogezegd op zoek naar de definitie van ontspanning, omdat ik denk dat de wereld dit heel hard nodig heeft én omdat er geen duidelijke definitie van te vinden is.
Wat ik inmiddels wel weet, is dat er soms juist spanning nodig is om ontspanning of kalmte te creëren. Waar ik ook écht van overtuigd ben, is het feit dat er veel tijd verspild wordt aan, excusez les mots; onnodig en kansloos geouwehoer. Modellen hier, strategieën daar, relativeren, naar de juiste woorden zoeken anders komt er ruis op de lijnen, etc. En ja, deze kunnen zeker belangrijk zijn om aandacht aan te besteden. En ja, soms is er domweg tijd nodig om alle nieuwe informatie en inzichten te verwerken en te begrijpen. Ook dat heb ik door schade en schande geleerd. Er is niet één manier om bewustzijn te creëren, opheldering te krijgen, mensen optimaal samen te laten werken, verandering in goede banen te leiden of leiderschap, ondernemerschap, eigenaarschap en dergelijke te ontwikkelen. Daar ben ik me zeer van bewust.

De afgelopen tijd heb ik een aantal zaken op een rij gezet om de zakelijke focus van dit jaar en komende jaren scherp te zetten. Ik heb gekeken naar mijn rol als vader, als partner, als zoon, als trainer, als coach, als aikidoka, als samenwerkend partner, welke mensen en organisaties ik graag om me heen heb en ga zo maar door. Wat zijn mijn ervaringen in het werkveld, welke normen en waarden hanteer ik, waar ben ik zeker niet op mijn best, wat voor soort opdrachten vind ik het allerleukst om aan te werken, wat zijn voor mij de grootste resultaten (of mooiste ervaringen) en hoe heb ik deze gehaald? Eigenlijk heel simpel.
Er is één element dat elke keer weer terugkomt, wat zorgt voor een blijvend resultaat op lange termijn....

Sta jij met je team ook voor een grote uitdaging? Heb je eigenlijk maar weinig tijd? Bestaat je team uit maximaal twintig mensen? Wil je duidelijkheid? Wil je ontspanning in je organisatie? Bel me dan eens voor een afspraak.

 

 

 

Invouwen