>>Geweldige week met heel veel Aikido!

 

Geweldige week met heel veel Aikido!

09-02-2015

Geweldige week met heel veel Aikido!

Afgelopen week stonden er workshops en trainingen gepland waarin veel aandacht was voor de bijzondere en mooie, Japanse martial art, tevens mijn passie: Aikido. Een kort overzicht dat ik met jullie wil delen....

No Kidding is een cursus gestart waarin ervaringsdeskundigen  hun vreselijke verhaal leren vertellen aan een groot publiek, met name aan studenten op hogescholen. Zij worden bijgestaan door presentatoren, die op hun beurt ook vaak te maken hebben gehad met een vorm van mishandeling. Samen maken zij kindermishandeling bespreekbaar en voelbaar. Onder invloed van het gevoel dat naar boven komt wanneer de ervaringsdeskundigen terug gaan naar de momenten waarop, ontstaat er logischerwijs een enorme stress met allerlei fysieke uitingen. Over dat stukje heb ik wat uitleg gegeven, uiteraard met mooie aikido oefeningen.

Een week later stond de Masterclass 'Fysiek Leiderschap' op het programma. Samen met Esther Teeuw van Fynch lieten wij twaalf Young Professionals in een fantastische trainingsruimte kennismaken met de mogelijkheden en onmogelijkheden van hun eigen lichaam. Was het onderwerp 'ontspanning' een hele belangrijke, zo bleek ook uit de aikido oefeningen en de yoga oefeningen, en werd er het een en ander wetenschappelijk toegelicht.

Woensdagavond stond in het teken van een Open Training bij de kiaikidovereniging tijdens de Martial Arts Week in Utrecht. Ontzettend leerzaam om met zes volstrekt onervaren mensen (op het gebied van aikido) te werken!

Donderdag in hartje Amsterdam stond er een workshop aikido gepland dat door Your Lab werd georganiseerd. Het was de kickoff van een vierdaagse waarin een twintigtal jonge gasten het thema 'Verbinding' vanuit diverse invalshoeken onder de loep gingen nemen. Met heel veel plezier, ontdekkingen, kiai's en lachsalvo's maakte het een waar feest om voor deze groep te staan. Beter gezegd, er tussenin.

Hier wat beeldmateriaal....

 

Invouwen