>>Groepstraining OR Gemeente Utrechtse Heuvelrug

 

Groepstraining OR Gemeente Utrechtse Heuvelrug

29-02-2016

Groepstraining OR Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Als iets al geweest is, is er eigenlijk geen sprake van een nieuwsitem. Desondanks wil ik graag dit iets met jullie delen.

Maandag 29 februari was natuurlijk op zich al een bijzondere dag. En het daar kwam bij dat ik het voorrecht had een groepstraining te mogen geven aan de leden van de Ondernemingsraad van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug. Een OR heeft een belangrijke positie binnen een organisatie. Eens kijken hoe het gesteld was met de vorm daarvan....

Het ochtendgedeelte veel informatie verzameld over de interne en externe zaken om vervolgens na de pauze vervolg te kunnen geven. Door middel van fysieke oefeningen uit de Aikidofilosofie werden er een aantal zaken (pijnlijk?) duidelijk. Een open sfeer met ruimte voor discussie en reflexie maakten het wat mij betreft een nuttige bijeenkomst. Lees hier de feedback van enkele deelnemers....

"We hebben als Ondernemingsraad al veel trainingen gedaan in het verleden. De training van Jurjen was écht anders; zoek de kracht in de ontspanning. Een heel praktische training met voor mij een magisch randje. Een aanrader voor elk team dat sterker wil worden!"

“Een boeiende dag die de Ondernemingsraad heeft gehad. Het nodigt uit tot zelfreflectie: onze kracht zit in de ontspanning”

"Wat een praktische manier om te ervaren wat ontspanning, contact, en bewegen in verbinding voor veranderingen teweegbrengen. Jurjen gaf ons gereedschap om binnen onze Ondernemingsraad stevig in onze organisatie te staan. Een geweldige dag die me energie gaf. Deze ervaring gun ik iedereen!"

"Ik vond de opmerking van Jurjen: ontspanning is de norm een mooie eye-opener. Ik ben het daar van harte mee eens. Ik ben me daardoor nog meer bewust geworden, dat je je eigen “grenzen” moet blijven bewaken. Ik moet daarbij niet vergeten mijn opvattingen als de enige waarheid neer te zetten. Jurjen heeft vooral ingrediënten aangedragen, waardoor we als team verder kunnen groeien."

"Leuke training gehad met onze Ondernemingsraad. Bijzondere ervaring om via basispricipes uit aikido de theorie in praktijk te ‘testen en te onderzoeken’. Goed voor mij weer om erop gewezen te worden dat je topprestaties alleen neer kunt zetten bij voldoende eigen kracht/veiligheid en de juiste balans tussen inspanning en ontspanning, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit is zowel toepasbaar op de groep waarmee ik de training bij Jurjen heb gevolgd, als ook op mijn individuele performance binnen mijn organisatie. En het plezier in dit alles is de zeker niet te verwaarlozen factor."

 

Invouwen