>>Mooi leesvoer!

 

Mooi leesvoer!

20-01-2017

Deze week heb ik veel tijd besteed aan het lezen van interessante boeken en artikels. Bewust even de tijd gemaakt om nieuwe inzichten te krijgen, kennis op te doen, of even de kennis op te frissen. Hieronder zie je een lijstje van boeken die meer dan de moeite waard zijn om te lezen, afhankelijk van waar je interesse naar uit gaat. Ik heb oa gekozen voor onderwerpen die samenvallen met mijn visie op het trainen en coachen van mensen in deze huidige tijd. Ik refereer aan de tekst op mijn Homepage: "De huidige, onrustige en prestatiegerichte tijd waarin we leven vraagt om een andere kijk op het Coachen en Trainen van mensen. Voordat je duurzaam kunt presteren, moet je eerst weten hoe groot je herstelvermogen is. Met andere woorden, ontspanning is de basis van prestatie. Ninus creëert rust en overzicht door te werken aan het voorkomen van vermoeidheid."

What we need is Speed van mijn vriend, samenwerkende partner en mentor Henk Kraaijenhof.  Een grote kwaliteit van Henk komt hier heel mooi tot uiting. Hele moeilijk materie, veel complexiteit, gecombineerd met de typische Henk Visie worden hier fantastisch onder woorden gebracht. Een echte 'must have' voor iedere coach die te maken heeft met het verbeteren van Snelheid.

De laatste blogs van Henk op www.helpingthebesttogetbetter.com.

 


The Promise of Sleep van William Dement. Een bijna 500 bladzijden tellend boek dat ruim veertig jaar onderzoek naar slaap samenvat. Verbazingwekkend waarom slaap nog zo onderschat wordt en het verklaart waarom in de huidige tijd zoveel mensen last hebben van een of andere vorm van vermoeidheid. Het beschrijft de vele gevolgen van structureel te weinig slaap. Vroeg naar bed komende dagen!

 


Je hebt wél iets te verbergen van Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis. Over het meest bedreigende mensenrecht van onze tijd: privacy. Eigenlijk eenzelfde verhaal als de gevaren van vermoeidheid. We kennen de gevaren, maar wachten net zo lang totdat er écht iets ergs gebeurt voordat we in actie komen. Welke gegevens geef je eigenlijk weg via je computer of smartphone en welke ingrijpende gevolgen kent dat. Schrikbarend!

 

 

Enjoy!

Invouwen