>>Papa's in de kou!

 

Papa's in de kou!

04-09-2018

Bij Lesbos denk je aan een zonnig eiland. Dat is het ook. Meestal dan. De winters op Lesbos zijn echter vaak kouder en natter dan die in Nederland. In 2016 hebben we de beelden op het NOS journaal gezien: ondergesneeuwde tentjes in kamp Moria. Onmenselijke omstandigheden.….

Nog steeds slapen in Lesbos veel vluchtelingen in tentjes. De aantallen vluchtelingen nemen weer toe, en slechts mondjesmaat kunnen mensen vanaf Lesbos doorreizen. In augustus 2018 kwamen bijna 1.700 mensen, voornamelijk uit Syrië, Afghanistan en Irak, aan in Lesbos. Naar schatting wonen er op dit moment zo’n 10.000 vluchtelingen op Lesbos, waarvan ruim 8.000 in kamp Moria (meer dan ooit!). Een kamp wat officieel maximaal 2.000 mensen kan herbergen…. Er wonen weer veel kinderen in Moria, gezinnen, ouderen…

INZAMELEN
De afgelopen winters zijn er veel spullen ingezameld om vluchtelingen op Lesbos te helpen, te beschermen tegen de kou. Acties die hebben geholpen. Die nodig waren omdat de autoriteiten niet klaar waren voor de winter.

Dus willen wij weer spullen inzamelen. Met vele organisaties en initiatieven slaan we hier in Nederland de handen inéén. En op Lesbos voor het uitdelen. De spullen die we verzamelen sturen we naar Attika Human Support, zij beheren het warehouse op Lesbos en verdelen de spullen onder vluchtelingen en NGO’s. Ook helpen zij waar nodig de lokale bevolking.

Attika heeft nog wel wat winterkleding voor kinderen en vrouwen op voorraad, maar vooral een tekort aan spullen voor mannen. Kleding voor mannen wordt het minst gedoneerd, maar is hard nodig. Vandaar dat wij ons met name richten op:
- Winterjassen voor mannen
- Winterschoenen voor mannen (maat 37 t/m 46)
- Broeken voor mannen
- Truien en t-shirts voor mannen
- Ondergoed voor mannen

Overige winterkleding/warme kleding is uiteraard ook welkom. Binnenkort volgt een lijst met spullen die nodig zijn op het eiland. Ook kun je binnenkort lezen waar je de spullen kunt inleveren.

Wij ontvangen graag goede en schone spullen. Tweedehands is geen enkel probleem, zolang het nog in goede staat is. Kleding vol met verfvlekken en gaten mag van ons in de voddenbak!

WAT KUN JIJ DOEN
Wij hebben op dit moment een aantal dingen nodig:

Loods/opslagplek
Wij zoeken een plek waar we (in waarschijnlijk twee weekenden) de spullen kunnen verzamelen en inpakken op pallets. Weet/heb jij een geschikte plek (bij voorkeur in de Randstad)? Laat het ons weten!

Transport
Heb jij connecties met transport- en/of containerbedrijven? Heb jij een vrachtwagen(rijbewijs) en wil je ons helpen? Laat het ons weten!

Geld
Naast spullen zamelen we ook geld in. Om het transport te betalen en om ter plekke nog meer kleding te kunnen kopen (en zo ook de lokale economie te steunen).

Jouw bijdrage is mogelijk via:

Stichting Project Safe Haven
IBAN NL37TRIO 0338 5366 47
BIC TRIONL2U
OVV LESBOSWINTER

Bethechange @ Lesbos
Iban: NL03BUNQ2291471848
O.v.v. LesbosWinter

Uiteraard gaat elke euro naar het goede doel. Wij zetten ons allemaal geheel belangeloos in voor deze mooie actie.

 

Invouwen