>>Slim sneller resultaat van je trainingen...

 

Slim sneller resultaat van je trainingen...

12-03-2017

Slim sneller resultaat van je trainingen...

Sneller resultaat van je trainingen? Fit zijn én in vorm? Denk dan eens aan de Ninus Vitaliteittest.

Wat is dit voor test?
Door middel van een combinatie van testen wordt zowel de lichamelijke als de mentale toestand van personen vastgesteld. Deze testen zijn betrouwbaar, nauwkeurig en niet belastend voor de testpersoon, omdat deze in rust wordt uitgevoerd. De uitslag is onmiddellijk beschikbaar en gemakkelijk af te lezen.

Wat wordt er getest?
-Je adrenalinepeil (fight or flight)
-HRV (Heart Rate Variability), de invloed van adem op je hartslag
-De toestand van de hersenen (intensieve trainingen vragen veel invloed van je hersenen)
-De actuele toestand van de conditie van je hart. Het bepaalt je omslagpunt en daarmee je optimale hartslagzones

Wat kan ik ermee?
Als je vooruit wilt in je ontwikkeling, dan moet je maximaal kunnen trainen. Is maximaal ook optimaal? Deze test geeft je een nauwkeurige nulmeting om het soort, de intensiteit en de omvang van de trainingen scherp te krijgen. De uitslag laat zien welke trainingsprikkel (uithoudingsvermogen, snelheid en power, kracht en technisch/tactisch) het meest en het minst rendement oplevert. Met andere woorden, als er een flinke krachttraining op je programma staat en de uitslag laat zien dat dit systeem nog niet helemaal hersteld is van een vorige training of van een andere stressfactor, dan kun je gelijk de intensiteit en omvang van je training bijstellen. Of wellicht is het zelfs beter om aan je uithoudingsvermogen te werken. Op deze manier geef je je lijf een optimale trainingsprikkel en daarmee continuïteit van je ontwikkeling. Voorkom onnodige blessures en vermoeidheid door overbelasting!

Wat kost het?
Deze test kost €50,00 per keer. Bij periodieke metingen zijn de kosten verhoudingsgewijs een stuk lager.

Voor wie?
-Uiteraard voor de serieuze sporter, die zuinig en doelgericht met haar/zijn energie om wil gaan
-Voor de recreatieve sporter, die graag zonder overbelasting en blessures aan haar/zijn trainingen wil beginnen
-Voor de beginnende en onwetende sporter, die zuinig met haar/zijn lijf wil omgaan
-Ook voor werkgerelateerde doeleinden (werken aan stressbestendigheid) is de Ninus Vitaliteittest een uitstekend testmiddel
 
Omegawave?
OmegaWave is een testbatterij die in 2001 door Henk Kraaijenhof in West-Europa is geïntroduceerd en in het begin vooral is gebruikt in de topsport. Toch is de topsport niet de enige of zelfs maar de voornaamste doelgroep voor de inzet van dit apparaat. Veel mensen die het werken aan hun fysieke en mentale gesteldheid serieus nemen, melden zich aan voor een dergelijk onderzoek. Om je een indruk te geven van de (internationale) doelgroepen die door Kraaijenhof zijn getest; Speciale Eenheden van Defensie en Justitie, Olympische teams, internationale Sportbonden, gerenommeerde sportploegen en CEO's van beursgenoteerde bedrijven. Sinds enige jaren zijn hier ook de niet-sporters aan toegevoegd, omdat topsport een relatief en heel ruim begrip is.

Ninus werkt al een aantal jaren met Kraaijenhof en in de loop der jaren zijn er al velen gescreend, al dan niet periodiek, op hun fysieke en mentale toestand. Sporters en niet-sporters en daarmee ook de mensen die doelgericht gecoacht willen worden op stressbestendigheid.

Voor meer achtergrondinformatie kijk je op de Omegawave website

Invouwen