>>Waar is Plezier gebleven?

 

Waar is Plezier gebleven?

03-06-2017

Waar is Plezier gebleven?

Altijd als ik met een team mag werken, stel ik de simpele vraag: "Welke ingrediënten heeft een team nodig om succesvol te zijn?" Steevast komt Plezier op een van de laatst genoemde plekken en vaak wordt het ook helemaal aangekaart. Op LinkedIn zijn er maar weinig posts die plezier uitstralen. Het is vooral informatief en bloedserieus wat ook belangrijk is, alleen lijkt er nauwelijks ruimte te zijn voor plezier op je werk. Hoe serieus gaat het er aan toe op netwerkbijeenkomsten? Best wel, toch? Je leert immers om goed contact te maken, te staan voor wie je bent, opdrachten binnen te halen en het over zaken te hebben. Ook hier; allemaal belangrijk.

Maar mensen.... Wanneer heb jij voor het laatst echt geschaterd van het lachen? Totdat je in een niet te stoppen hoestbui schiet, (bijna) in je broek piest van het lachen, de tranen over je wangen rollen, je buik bijna ontploft en die nog een halfuur doorwerkt en bij het minste of geringste wéér in de lach schiet? Nou? Heb je wel eens een andere benadering bedacht dan je tot in den treuren geoefende pitch? Als mensen vragen wat je doet, antwoord dan eens 'Ik schiet mensen dood voor geld', of  'gigolo' en 'prosituee' voor de dames, zeg eens dat je voor het FIOD werkt bij, laten we zeggen vastgoedhandelaren of zo. Verzin iets ludieks!

Serieuze zaken zijn zoals gezegd, echt belangrijk. Als je toch serieus wilt zijn, heb dan serieuze aandacht voor een flink portie humor in datgene wat je doet. Pies een keer in je broek van het lachen, huil van het lachen en laat die hoestbui gewoon komen!

Voorbeeld van plezier op je werk...


 

Invouwen