>>Wearable Resistance Training

 

Wearable Resistance Training

27-08-2018

Wearable Resistance Training

In (top)sport wil je als coach precies de juiste trainingsprikkel geven wat leidt tot betere prestaties op de momenten dat het moet. In de wedstrijdsituaties dus. Dat is best een complex verhaal waar vele factoren een rol spelen. Krachttraining is een belangrijk onderdeel in de sport. Ook hier speelt transfer van oefenen naar wedstrijd een essentiële rol. Het trainingsgewicht mag niet te zwaar zijn omdat teveel gewicht je snelheid negatief beïnvloed. Een te licht gewicht zorgt niet voor een toename aan kracht. Kortom, eigen wil je dat je sporter(s) kunnen trainen in exact dezelfde omstandigheden als in de wedstrijdsituatie. Henk Kraaijenhof heeft hier uiteraard een mooie blog van gemaakt.

Bovenstaand verhaal in gedachten genomen, heb ik Michael Engelblik van Tiga Europe gevraagd om wat Wearable Resistance-materiaal te leveren. Een nieuwe manier van krachttraining. Henk heeft Joseph Dolcetti van Lila Exogyn vorig jaar november uitgenodigd om tijdens zijn seminar uitleg te geven over zijn product. Joe hield er een zeer interessante presentatie over zijn WRT, zonder te pretenderen dat dit dé manier van trainen is.
Er is al enorm veel onderzoek gedaan, de ervaringen zijn zeer goed en dus zal de tijd en nog meer praktisch onderzoek ervaren of het werkt. We gaan in ieder geval kijken of het een waardevolle manier van trainen is voor Janneke van Kesteren. Zij stapt op 24 november, met minder dan een jaar ervaring, in de ring tijdens een benefietkickboksgala. Sportcoaching door Ninus, voor mensen die hun ambities waar willen maken en prestaties serieus nemen!
#stayhungry #beopenminded #discovernewpossibilities #depressievereniging

Invouwen