>Persoonlijke ontwikkeling

 

Persoonlijke ontwikkeling

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Er zijn (en er komen!) van die momenten in je leven waarop het lijkt of je in een hoek zit waar klappen vallen. Hier is het goede nieuws; dit hoort bij het leven. Nu komt het aan op je incasserings- en herstelvermogen. Om er een metafoor tegenaan te gooien, hoeveel wind kan je hebben en als het heel hard waait, barst je, breek je, of buig je dan? De weerstand die je ervaart, wil je iets zeggen en wil je iets leren. En dat gaan we samen eens fijn onderzoeken. Niet altijd leuk, wel zéér de moeite waard!

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je naar een persoonlijk 'next level' toe wilt werken en dat je er nog niet achter bent hoe je daar moet komen. Van een 'junior' naar een 'senior', van een einzelgänger naar een teamplayer, je gevoel de ruimte geven in plaats van alles met je hoofd uit willen vogelen, het creëren, onderhouden of herstellen van duurzame relaties, of wanneer je een sportieve doelstelling voor ogen hebt.

Zoals goed onderzoek betaamd, kijken we samen wat werkt en wat niet werkt. Zelfspot, vallen en opstaan, ervaren en lachen zijn voorbeelden van altijd aanwezige hulpmiddelen. We zorgen voor elkaars input. Wij hebben vragen, jij de antwoorden. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw ideeën en je strategieën. Puur samenwerken dus.

Voorbeelden

Janneke van Kesteren stapte in de ring op een benefiet-kickboksgala op geld op te halen voor Vereniging het Verschil. Zij organiseren dit sportieve event ter ondersteuning van de Depressievereniging. Onder zeer deskundige leiding van Bas Kiepe leerde zij de ins and outs, de do's and don'ts van het kickboksen. Ninus zorgde ervoor dat de hele puzzel klopte en dat Janneke fit en gefocust de ring in stapte. Klein detail, Janneke had tot voor de start van dit traject geen ervaring met deze heftige sport!

Lisette van Kesteren (voor zover we weten geen familie van Janneke) bereidde zich voor op diverse marathons. Naast deze sportieve uitdagingen, heeft zij naast een gezin ook een onderneming te runnen, namelijk Loopsportcentrum Houten. Herstelvermogen speelde hier een essentiële rol net als de juiste intensiteit waarop getraind diende te worden.

"Ik ga een paar klassen hoger keepen en wil topfit verschijnen als het nieuwe seizoen begint. Wil je me helpen?", vroeg Gerwin. Met een week of negen te gaan.... Eh... En brak hij na een paar weken ook nog zijn enkel en scheurde zijn enkelbanden... Dus... Met een klein beetje geluk mocht het gips er een week eerder af. Samen met het adequate optreden van PMC Helix, de uitstekende keeperstrainer Sander Pater en ondergetekende stond Gerwin toch enigszins boven verwachting fit onder de lat bij zijn nieuwe club voor zijn eerste competitiewedstrijd.

Zie LinkedIn voor meer ervaringen, ook van niet-sporters. En als je er tocht bent, zullen we dan gelijk een link leggen?

Invouwen