>Referenties

 

Referenties Individueel

Lees hier de ervaringen van mensen op het gebied van training of coaching, of over onze samenwerking en dit met jou willen delen...

Ilonka Bottema, Managing director Room for ID's. Expert in kennisgedreven communicatie, corporate identity, merkstrategie, conceptontwikkeling en creatie
"Als ik aan Jurjen denk dan denk ik aan herstel. Het was het eerste waarop hij mij attendeerde en het is het ultieme wat hij mij kan en ongetwijfeld ook gaat leren. Met een groot vertrouwen in zijn kennis en kunde en wetend dat het in onze ‘samenwerking’ draait om de dialoog, sta ik volledig open in het traject wat wij doorlopen. Dank je wel Jurjen!"  
Ilonka is een onwijs fijn mens om mee te werken. Heeft een hele sterke wil, staat open voor kritiek en advies en is een enorme doorbijter. Zij is, heel dapper, een nieuwe en moeilijke weg ingeslagen wat nogal wat stress oplevert. Het traject is destijds gestart met het accent op ontspanning, waar momenteel de intensiteit van trainen flink is opgevoerd. Meer info over Ilonka en haar uitdagingen vind je op  www.roomforids.nl

 

Erik Keulen, Owner, Van Wakeren Beveiliging BV
"Jurjen is een enthousiaste vent en weet je te motiveren tot gezond sporten maar vooral in de juiste proporties. Aan zijn uitspraak “Je kunt pas topprestaties leveren als je voldoende rustmomenten inbouwt” denk ik regelmatig terug. Tijdens de workshop bij Rotaryclub Veenendaal heb je diverse leden positief verrast met je interactieve en inhoudelijke presentatie. Bedankt Jurjen."
Samen met Erik heb ik een mooi en bijzonder traject doorlopen. Boeiende, openhartige gesprekken gedeeld, afgewisseld met fysieke arbeid waar we samen haarfijn konden zien hoe zijn karaktereigenschappen en gedrag hier tot uiting kwamen. Kijk eens op zijn company website www.vanwakeren.nl

Henk Kraaijenhof, vriend, samenwerkend partner, klankbord, bibliotheek en mentor. Eigenaar VortX
"Jurjen is een out-of-the-box denker en doener. Hij straalt de zachte kracht uit waar hij voor staat.
Flexibel, maar sterk als bamboe. Voortdurend zoekend naar meer kennis om het beste uit zichzelf en dus uit zijn cliënten te halen. Jurjen is een typisch “mensen-mens” met een prachtige Zen-achtige instelling. Jurjen staat in het leven als een open-minded en onafhankelijke persoon, onafhankelijk zijn eigen weg zoekend en vindend, op zijn eigen wijze, in zijn eigen tempo."
Ik doe Henk te kort als ik sec de bovenstaande titels benoem. Henk vormt met VortX een zeer belangrijk deel van de kwaliteit van Ninus. Hij is voor mij een groot voorbeeld. Henk blijft objectief, laat zich niet verleiden tot standaarden en protocollen, blijft kritisch en heeft een onschatbare waarde aan kennis in huis die hij deelt met mensen die zich de vraag durven stellen: "Ben ik daadwerkelijk mensen aan het helpen, of blijft het bij een goede intentie?" Kijk voor zijn werkzaamheden met VortX op www.vortx.nl, of lees zijn ervaringen, zijn visie en zijn bevindingen op het gebied van human performance op Helping The Best To Get Better.

Esther Teeuw, Business Coach bij Fynch
"Werken met Jurjen is een voorrecht. Vakkennis, kunde en empatisch vermogen zijn zijn kracht."  
Esther heeft een aantal coachsessies bij me gevolgd en daar is de training 'Fysiek Leiderschap' uit voortgekomen. Het voorrecht is daarmee geheel wederzijds. Wat een ongelooflijk intelligent mens en wat een powerwijf! Kijk voor meer informatie omtrent Esther op de website

Jop van der Linden, profvoetballer bij Sydney FC
"Van een collega topsporter hoorde ik goede verhalen over Jurjen en zijn samenwerking met VortX.
De keren waarin we tot nu toe hebben gewerkt, heb ik zelf kunnen zien en ervaren dat iedere beslissing en actie op het veld vanuit de hersenen wordt gestuurd. Hoe vitaler de hersenen, hoe efficiënter ik mijn acties kan uitvoeren. Bovendien loop ik minder kans op blessures. Naar mijn mening een onderschat item als het gaat om het leveren van prestaties en wat topsporters zeker verder kan brengen in hun topsportcarrière!"
Jop heeft mij benaderd en samen met Henk Kraaijenhof hebben we zijn huidige fysieke en mentale status getest. Daaruit kwam naar voren dat we voornamelijk werkzaamheden hebben op hersengebied (reactiesnelheid, concentratie en focus op kerntaak). Een onwijs aardige en professioneel gedreven gast om mee te werken! Kijk naar één van zijn specialiteiten naast het verdedigende werk.... vrije trappen...

Maike Gehlen, Coördinator Marketing Communicatie & Leden KRO/NCRV
Centrale vraag was voor mij; hoe zorg ik ervoor dat er een juiste balans is tussen werk en prive, spanning en ontspanning. Jurjen doorziet je valkuilen als geen ander en kan dit, met zijn relativeringsvermogen en gevoel voor humor, op een mooie en prettige manier aan je teruggeven. Met veel lol, hard werken en de nodige openhartige gesprekken mag het eindresultaat er zijn.
Al sinds het begin van Ninus maakt Maike met enige regelmaat een aantal afspraken om te klankborden, om advies te vragen, of de puntjes op de i te zetten in haar fysieke ontwikkeling. Maike werkt in een turbulente omgeving, namelijk in de mediawereld, waar politiek, deadlines en adhoc beslissingen aan de orde van de dag zijn. Gezien het feit dat Maike altijd streeft naar een goed evenwicht, heel onafhankelijk is en toch toe kan geven dat ze het soms ook even niet weet, zien wij elkaar nog geregeld.

Maaike Romijn, Senior Consultant, Manager Higher Education and Research, Bestuurslid NKBV
Jurjen is voor mij een reality check. Eerlijk, zeer bemoedigend en geen flauwekul. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw eigen welzijn en bent vaak ook zelf die het in de weg staat. Dat maakt het echter niet makkelijk om de juiste keuzes te blijven maken als je zoveel dingen tegelijk wilt in het leven. Ik ben heel blij met het onvermoeibare geduld, het enthousiasme en de energie van Jurjen die mij telkens weer met beide benen op de grond zet (al springend en rennend) en ervoor zorgt dat ik fit en scherp blijf voor mijn 100 levensdoelen.
Maaike is typisch een voorbeeld van 'Hoe loop ik in zeven sloten tegelijk?'. In een wereld waarin strategie en politiek aan de orde van de dag zijn, weet zij zich uitstelend te manifesteren. Echter, alles heeft z'n prijs. De kunst in het geval van Maaike is om de vermoeidheid te managen. Fysieke inspanning vraagt om lijfelijke energie, mentale inspanning vraagt om hersenenergie. Ik denk dat we samen al een tijdje in de goede richting lopen...

Lotte Zonderland, Rots&Water trainer, student aan Pabo, Beeldend Kunstenaar en aikidomaatje
Net als Jurjen beoefen ik aikido bij dezelfde leraar. We komen elkaar met grote regelmaat tegen bij trainingen en stages. Hij laat me lachen tijdens de trainingen en dat maakt trainen voor mij ontspannend. Ten tweede maakt hij het mij niet makkelijk als we samen oefenen. Hij daagt me uit om het beste in mezelf naar boven te halen. Hij kan mij precies laten ervaren waar het hapert in mijn beweging of techniek waardoor ik echt het gevoel heb dat ik groei. En verder vind ik hem als mens gewoon leuk!
Aikido speelt een belangrijke rol in mijn leven en in mijn manier van werken. Het is één van mijn passies. Toen Lotte aanbood iets te zeggen over mijn rol als mede-aikidoka, hoefde ik daar niet over na te denken. Lotte is naast een fijn mens, een hele fijne 'uke'. 'Uke' is de benaming voor de aanvaller. Zij is zeer goed in het onthouden van examenprogramma's, volgorden en ontzettend nieuwsgierig naar de opties binnen de vaste technieken die we oefenen. Ik leer veel van haar. Een feestje om mee te stoeien!

Mies van Veenendaal, echtscheidingsadvocate in ruste, gepensioneerd ambtenaar van de Burgerlijke Stand
Op mijn 66e kwam Jurjen op mijn pad. Samen met deze right man on the right time ( 33 jaar eerder had ook gemogen !) ontrafelde ik mijn zwakmakende strenge scheiding tussen geest en lichaam. Met zijn liefdevolle bagage en professionele begeleiding kan ik mij geen plezierigere personal trainer/coach voorstellen. Ik wens hem iedereen toe!
Als er iemand zich zo goed en verfijnd kan uitdrukken, dan is Mies dat. Wat een woordkunstenares! Voor een coach zeer leerzaam en het maakt het luisteren, wat natuurlijk een zeer belangrijk onderdeel is, een feestje! De Aikido-principes hebben Mies een aardig eind in de gewenste richting geholpen.

Janneke van Kesteren, freelance fondsenwerver, marketingspecialist
Jurjen is voor mij een reality check. In de hectiek van een jong gezin, eigen ondernemer zijn en duizend-en-één ambities is het voor mij een uitdaging om bij mezelf te blijven. Met zijn twee-voeten-op–de-grond mentaliteit heeft Jurjen mij geleerd hoe ontspanning bijdraagt aan fysieke en mentale fitheid. Hoe ik mijn hoofd tot rust krijg en mijn lijf steeds een beetje meer aan het werk. Jurjens positieve energie en open blik inspireren mij bovendien om anders naar mezelf te kijken. En dat is ontzettend waardevol.
Het is voor een trainer altijd fijn om iemand te begeleiden die flink belastbaar is en doet wat hem/haar wordt opgedragen. Janneke is daar een typisch voorbeeld van. Trainen voor de Mud Masters was dus een 'makkie'. Gedreven en altijd goeie zin. Daar ligt voor Janneke dan ook haar ontwikkeling niet en hebben we andere 'issues' aandacht gegeven. Een mooie combi van fysiek en mentaal trainen dus! We gaan nog even door, J! Fijn!

Referenties Teams

 

"Met veel plezier hebben wij als Rotaryclub Veenendaal een middag mogen vullen met een workshop van Jurjen. Hij wist onze zeer diverse leden, allen te prikkelen en aan het (om)denken te zetten. Weerstand zal voor geen van ons ooit nog hetzelfde voelen. Door zijn concrete en humorvolle, maar vooral ook inhoudelijke presentatie kunnen wij terug kijken op een zeer geslaagde middag."
Ferry Gerritsen namens Rotaryclub Veenendaal

 

 

-"Een mooie middag samen, vooral het aikido met de vijf principes samen ervaren was verrassend duidelijk. Samenwerken smaakt naar meer!"-
-"Ik vond de Aikido sessie een zeer verrassend onderdeel van de ontmoetingsdag. Goed geleid en met helder uitleg. Erg interessant om bij jezelf te ontdekken hoe je jezelf krachtiger kunt maken."-
-"Een eyeopener! Ook het besef “Blijf in je eigen kracht staan” was leuk en inspirerend."-
-"Bijzonder om op zich bekende principes zo ‘fysiek’ uit te proberen!"-
-"Eye openers die erg praktisch toepasbaar zijn. Jurjen was in staat dat prima uit te leggen."-
-"Goed om fysiek te ervaren wat spanning en sturing doet. En wat ontspanning op kan leveren. Ik ben zeker positief!"-
-"Geslaagd: verfrissend, helder en verbindend tussen hoofd en lijf."-
-"De workshop gaf verrassende inzichten en ook heel belangrijk; lekker wat lol maken met elkaar."-
-"Verrassende inkijk in de diepere lagen van ons brein, leuke oefeningen die fascineren. Erg goed om ook op een luchtige manier met elkaar in contact te zijn. Prima intermezzo voor deze ontmoetingsdag en... het smaakt naar meer!"-
-"Jurjen presenteerde deze workshop op een heel aangename manier. Ik vond het vooral een manier waarop we ontspannen actief konden zijn. Voor het doorgronden van de diepere bedoelingen van aikido was anderhalf uur denk ik veel te kort."-

Enkele SBB'ers en RVO'ers over hun ervaring aan deze groepstraining.

-"We hebben als Ondernemingsraad al veel trainingen gedaan in het verleden. De training van Jurjen was écht anders; zoek de kracht in de ontspanning. Een heel praktische training met voor mij een magisch randje. Een aanrader voor elk team dat sterker wil worden!"
-“Een boeiende dag die de Ondernemingsraad heeft gehad. Het nodigt uit tot zelfreflectie: onze kracht zit in de ontspanning”
-"Wat een praktische manier om te ervaren wat ontspanning, contact, en bewegen in verbinding voor veranderingen teweegbrengen. Jurjen gaf ons gereedschap om binnen onze Ondernemingsraad stevig in onze organisatie te staan. Een geweldige dag die me energie gaf. Deze ervaring gun ik iedereen!"
-"Ik vond de opmerking van Jurjen: ontspanning is de norm een mooie eye-opener. Ik ben het daar van harte mee eens. Ik ben me daardoor nog meer bewust geworden, dat je je eigen “grenzen” moet blijven bewaken. Ik moet daarbij niet vergeten mijn opvattingen als de enige waarheid neer te zetten. Jurjen heeft vooral ingrediënten aangedragen, waardoor we als team verder kunnen groeien."
-"Leuke training gehad met onze Ondernemingsraad. Bijzondere ervaring om via basispricipes uit aikido de theorie in praktijk te ‘testen en te onderzoeken’. Goed voor mij weer om erop gewezen te worden dat je topprestaties alleen neer kunt zetten bij voldoende eigen kracht/veiligheid en de juiste balans tussen inspanning en ontspanning, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit is zowel toepasbaar op de groep waarmee ik de training bij Jurjen heb gevolgd, als ook op mijn individuele performance binnen mijn organisatie. En het plezier in dit alles is de zeker niet te verwaarlozen factor."

Meer Referenties zijn te vinden op LinkedIn

 

Invouwen