Missie

Ik zet mijn volle 100% in om huidige en komende generaties te ondersteunen zodat zij met stevigheid en vertrouwen door het leven kunnen gaan.

Waarom?

Omdat er jaren geleden een trend is ingezet, die ertoe heeft geleid dat er een sterk verminderde samenhang is tussen mensen. De hoeveelheid mensen die weerbaar en veerkrachtig zijn, die eigenaarschap durven nemen en mensen die hun verantwoordelijkheden pakken, is nog steeds dalende. De emotionele gevoeligheid, conflictvermijdend gedrag, keuzestress en polarisatie neemt daarentegen nog steeds toe. Om stevig in het leven te kunnen staan, zullen wij volwassenen in de spiegel moeten kijken en actie moeten ondernemen om jongeren en de mensen die afhankelijk zijn van anderen onvoorwaardelijk te steunen.

Hoe?

Voornamelijk door het geven van aikidotrainingen aan teams en groepen, gecombineerd met theorie over menselijk gedrag en de werking van het brein. Leren door te doen en te ervaren. Daarnaast is het mogelijk om op individuele basis hulp te vragen. Meestal na één of twee gesprekken is de kern geraakt en geeft het genoeg oefenstof om zelf een vervolg te geven. Hier wordt niet gewerkt met trajecten.

Workshops & Trainingen

Aikido

Nagenoeg alle krijgskunsten zijn gericht op het uit balans halen en zelfs uitschakelen van hun tegenstander. Aikido richt zich juist op harmonie en zelfs het sterker maken van de ander(en) met behoud van je eigen stevigheid, je eigen conditie. Deze invalshoek geeft een totaal andere kijk op zaken. De fundamenten van deze prachtige, Japanse krijgskunst zijn terug te vinden in al mijn werkzaamheden.

Aikido is een prachtig middel dat geschikt is voor vele doeleinden. Het staat voor Liefde, Respect en Vertrouwen. Door middel van fysieke oefeningen worden vele persoonlijke eigenschappen en gedragingen in een oogwenk zichtbaar en voelbaar. Je zou kunnen zeggen dat aikido een persoonlijk ontwikkeltraject is waarbij je je medemens nodig hebt om vooruitgang te boeken. Onderwerpen als bijvoorbeeld houding, stevig staan, contact maken, verbinding, souplesse, kalmte en weerstand komen allemaal, en altijd tegelijk, aan bod. Maar ook je ontwikkeling van leiderschap zonder de ander te domineren en leren volgen zonder je te gedragen als slachtoffer wordt beoefend. Om deze eigenschappen en vaardigheden te oefenen, worden er technieken gebruikt die lijken op aanval en verdediging.

Mijn naam is Jurjen Groen en vanaf eind jaren ’90 beoefen ik ki-aikido en meerdere keren per week train ik in de dojo met beginners en vergevorderden in dezelfde les.
Ruim tien jaar geleden zette ik mijn eerste stappen in de wereld buiten de dojo en begon ik de filosofie in andere contexten te plaatsen. Vooral in de sectoren waar afhankelijkheid van en zorg voor anderen een grote rol speelt, bijvoorbeeld zorg en onderwijs, wordt aikido als zeer verhelderend ervaren.

Opdrachtgevers

“Als weerstand je vriend wordt, heb je een leraar voor het leven.”

Hoe stevig sta jij tegenwoordig? Hoe ga jij om met (interne) weerstand? En in welke context speelt zich dat af? Hoe gedraag jij je tijdens een conflict? Welk leiderschapsgedrag vertoon jij als leidinggevende? Wat is het effect van jouw gedrag op de groep? Hoe gaan jullie met elkaar om als de (werk)druk hoog is? Hoe groot is jullie weerbaarheid en veerkracht?

Groepsdynamica is vaak complex en tegelijkertijd een enorme speeltuin. Er zijn vele middelen om groepen te begeleiden en te ondersteunen. Het internet staat er vol mee. De workshop is niet zomaar een opvulling binnen een teamdag. Het is ook niet zomaar een fysieke break tijdens een lange vergadering. Het heeft jarenlang kunnen rijpen en groeien tot wat het nu is. Een bijzondere ervaring dat garant staat voor nieuwe inzichten, een groter bewustzijn en meer samenhang tussen de deelnemers. Met luchtigheid, plezier, samen stuntelen en ontdekken wordt er een brug gemaakt tussen de basis van aikido naar de specifieke context van de groep. Daarom is de voorverkenning essentieel en sluit het naadloos aan op uw missie en visie.

De aikidiepte in

In de (meerdaagse) masterclasses kunnen we dieper ingaan op onderwerpen als Leiderschap, Communicatie, Weerstand, Teamplay en Conflicten en kijken we onder andere naar de invloed van je eigen aandeel binnen het teamproces. Door issues en thema’s fysiek en daarmee voelbaar te maken ontstaan er nieuwe inzichten. Onbewuste mechanismes worden binnen no-time bewust en er ontstaat beweging. Je wordt uitgedaagd om anders te leren en te vertrouwen op de fysieke signalen. Deze masterclass wordt door de deelnemers vaak als zeer confronterend (en vaak hilarisch) ervaren, omdat het lichaam nooit liegt en ten alle tijde je mindset genadeloos weerspiegelt. Een interactieve ontdekkingstocht waar vallen, opstaan en veel plezier altijd zorgen voor een lach op het gezicht! Diverse organisaties hebben in de loop der jaren kunnen ervaren welke positieve impact een masterclass of -clinic heeft gehad. Een aantal organisaties heeft aikido zelfs opgenomen in hun interne leiderschapstrainingen. Check de logo’s van deze slimme organisaties. Uw logo zou er mooi tussen passen! Ja, ik wil meer info…

Partners

Trots om te mogen werken voor:

Jurjen Groen

Met wie krijg je te maken?

Als vader van twee kinderen in de puberleeftijd en als man van een lieve vrouw, die er drie van heeft, word ik constant gespiegeld op mijn eigen overtuigingen, ervaringen en gedrag. Het geeft me veel informatie over de huidige gedachtengang, normen en waarden van de komende generatie. Ik ben enorm nieuwsgierig, leergierig, impulsief en enthousiast. Ook rustig, begripvol en wil waarde toevoegen aan de dingen die ik doe. Plezier maken vind ik een ondergewaardeerde factor in het leven. Daarom houd ik zeer van luchtigheid, grappen maken en plagen, zonder de diepgang, respect of richting uit het oog te verliezen. Aikido zit inmiddels in mijn DNA. De trainingen die ik meerdere keren per week volg, zorgen er blijvend voor, dat ik me persoonlijk kan blijven ontwikkelen.

Zakelijk

Na mijn CIOS opleiding binnen Justitie werkzaam geweest als sportinstructeur en groepsbegeleider. Daar heb ik ervaren wat het voor sommigen is als je vrijheid wordt afgenomen. Uit eigen ervaring ook de achterliggende gedachten van grensoverschrijdend gedrag leren kennen.
Daarna ruim tien jaar gewerkt met revaliderende mensen (dwarslaesie, CVA, multitrauma’s, amputaties, etc.) aan de ene kant en het begeleiden van ‘normale’ topsporters aan de andere kant. Veel geleerd over onderwerpen als verwerking, gedrag, doelen zetten, hard werken, teleurstelling en weer opstaan. Bij de ander…
Zelf heb ik deze onderwerpen ook aan den lijve mogen ondervinden. Oorzaak? Het leven zelf. De interesse voor menselijke prestaties en alles wat daaraan vastzit, is altijd groot geweest. Ik heb mogen leren van grote namen in de sport en van grote namen van mensen in de organisatiekunde. Mensen die veel meer verstand en ervaring hebben van sommige onderwerpen dan ik, maar die mij hebben verrijkt.
Sinds 2 januari 2006 zelfstandig ondernemer wat tot op de dag van vandaag aan alle kanten persoonlijk blijft triggeren.

Liefde, Respect en Vertrouwen

Meegegeven door mijn leraren, die ik wil blijven uitdragen, voortzetten en ontwikkelen. Ik confronteer graag. Altijd vanuit gelijkwaardigheid en ontwikkeling bekeken. In een tijd waarin verdeeldheid toeneemt, blijf ik me op mijn manier inzetten voor harmonie en samenwerking.