>>2017 meer dan tevreden uitzwaaien en 2018 lache...

 

2017 meer dan tevreden uitzwaaien en 2018 lachend verwelkomen. Oorzaak? Focus.

24-12-2017

Hoewel het jaar voor mij zeer geslaagd is, begon het nogal eh... tegenvallend. Dat zette mij aan het denken en toen stelde ik mezelf de vraag 'Wat vind ik nou het allerbelangrijkste in mijn leven?'. Daar was ik vrij snel uit. De toekomst van mijn kinderen. Het beeld dat daarbij ontstond, heb ik in gedachten heel groot gemaakt en kan ik als een levensgroot schilderij oproepen wanneer het nodig is. Het gevoel dat dan ontstaat, herken je wellicht. In de trant van 'Let's do this!'. Linksom, rechtsom of er dwars doorheen, dit ga ik effe fixen, mensen! Ken je dat?
De tweede vraag die er achteraan kwam, was 'Wat is er dan nodig om dit doel te bereiken?'. Daar werd ook vrij snel duidelijk. Beren op de weg zag ik al niet meer.

Ik ben zo'n type die een brede interesse heeft en eigenlijk maar wat rondfladdert. In de jaren waarop ik zeer fanatiek sportte, was die focus er wel en leverde dat ook de nodige resultaten op. Ergens is het uit het zicht geraakt, maar gelukkig weet ik dat ik het nog heb en dus kan inzetten. Het heeft ertoe geleid dat ik vanaf 1 december de gelukkige eigenaar ben van een huis. Een heerlijk huis waar mijn kinderen weer de ruimte hebben en hun eigen plek. Deze focus heeft er ook voor gezorgd dat ik een rol als co-trainer kreeg bij het altijd-gezellige Fynch en mijn rol als trainer/coach nog verder kan ontwikkelen. Ik heb nieuwe mensen leren kennen die interesse en waardering hebben getoond voor de manier waarop ik werk. Het heeft geleid tot een flexibel contract bij De Hoenderloo Groep waar ik de zogenaamde 'lastige kinderen' mag begeleiden. En op de valreep nog een aikidoexamen behaald. Het zijn zo op het oog misschien niet veel resultaten, maar ze wegen wel zwaar.

2018 zie ik met plezier tegemoet. Op fysiek vlak ben ik met wat nieuwe ontwikkelingen bezig in samenwerking met Henk Kraaijenhof. Tijdens zijn besloten seminar met internationale allure kwam ik met mensen in contact die eenzelfde visie op training en coaching hebben. Houdt Facebook en LinkedIn maar in de gaten.
De focus is er en ik koppel daar één grote doelstelling aan. Eind volgend jaar weten we, of het weer heeft gewerkt. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in.

Dank aan allen die mij nieuwe inzichten hebben gegeven, confronterend zijn geweest, waardering of geduld hebben getoond en ondersteuning hebben gegeven.

Take care and just be nice,

Jurjen

(Ten tijde van het schrijven van dit relaas, heb ik de foto's ontvangen die bij Fynch zijn gemaakt en erg goed paste bij de titel. Helaas mag ik deze nog niet gebruiken.
Een foto die ik in oktober 2016 wél heb gebruikt in een nieuwsitem was blijkbaar auteursrechtelijk beschermd en kreeg ik in oktober van dit jaar te horen dat ik daar ruim €500,00 voor mag betalen. Altijd handig als je een rechtsbijstandsverzekering hebt zou je denken, ware het niet dat deze kwestie niet gedekt wordt...)

Invouwen