>>Onderwijsprofessionals

 

Onderwijsprofessionals

Docenten. Dat zijn dappere mensen. Waarom?
Ga maar eens voor een grote groep kinderen staan, ongeacht hun leeftijd. Krijg dan je lesstof maar in het brein van deze schoolgangers. Veel succes! Als dat al lukt, dan krijg je ook nog eens te maken met een sterk verouderd, hoog-laag schoolsysteem, allerlei neventaken, personeelstekort, werkdruk en... ouders. Wordt er ook nog van je gevraagd om samen te werken, een team te vormen, leiding te geven aan je kinderen, je eigen manier van lesgeven aan te houden en volg je tegelijkertijd de missie van de school. Huppekee. Dapper dus.

Een oplossing voor deze uitdagingen heb ik helaas niet.
Wel heb ik de afgelopen vijftien jaar kunnen ervaren wat voor toegevoegde waarde mijn aikidotrainingen hebben gehad op deze doelgroep. Een zichtbaar toegenomen veerkracht en weerbaarheid. Een toename aan daadkracht en veel beter in staat zijn om eigen grenzen aan te geven.

Speciaal voor onderwijsmensen heb ik trainingen en workshops samengesteld om het effect van al deze uitdagingen te onderzoeken en te plaatsen binnen de specifieke context. Dit dynamische werkveld vraagt duidelijk om individuele stevigheid, optimale samenwerking en persoonlijk leiderschap.

De oplossing voor deze uitdagingen komen misschien wel van binnenuit...

Ja! Dit wil ik ook voor mijn school!

Invouwen