>>Zorgprofessionals

 

Zorgprofessionals

Wat een kanjers, die zorgprofessionals van jullie!
Die toppers, die dag en nacht klaarstaan om liefdevolle zorg te verlenen aan mensen die in meer of mindere mate afhankelijk zijn van de zorg die ze zo hard nodig hebben. En laten we de beleidsmakers en de mensen op de ondersteunende afdelingen niet vergeten, die met hele andere zaken te maken hebben om de hele organisatie op elkaar afgestemd te krijgen. Kortom, de zorg is een complex werkveld. De werkdruk is nog altijd hoog en het personeelstekort neemt nog altijd toe.

Een oplossing voor dit probleem heb ik helaas niet.
Wel heb ik de afgelopen vijftien jaar kunnen ervaren wat voor toegevoegde waarde mijn aikidotrainingen hebben gehad op deze doelgroep. Een zichtbaar toegenomen veerkracht en weerbaarheid. Een toename aan daadkracht en veel beter in staat zijn om eigen grenzen aan te geven.

Speciaal voor de professionals die, op welke plek en in welke tak dan ook, werkzaam zijn in de zorg heb ik een training samengesteld. Het ligt in de lijn van de training 'Anderen Sterker Maken' met heel duidelijk de vertaling naar de werkzaamheden en uitdagingen binnen de zorg. We stemmen samen af wat de specifieke aandachtspunten zijn en zo zorgen we samen voor maatwerk. Bovendien geeft plezier de optimale omstandigheid om te werken aan de ontwikkeling van de organisatie.

De oplossing voor de werkdruk komt misschien wel van binnenuit...

Ja! Dit wil ik ook voor mijn zorginstelling!

 

Invouwen